Leksaker, längtan och Lough

Jaha, här hade jag sett fram emot att få sova ut länge och väl efter en intensiv vecka - jag hade till och med äntligen kommit på att jag har en rullgardin i sovrummet så jag kan dra ner den och slippa väckas av ljuset. Jag däckade som vanligt i min soffa och vaknade strax innan tre och förflyttade mig till sängen. Och fem timmar senare vaknar jag prick åtta och är hur pigg som helst.

För er med smått eller ni som bara inte är sömngångare så kanske det låter som en precis lagom tid, men lördagar brukar vara enda dagen nu som jag verkligen kan sova ut på, och jag räknar inte en on-of-slummer på soffan och fem timmar i sängen för nåt jag kan vara utvilad på. Men min kropp tycker tydligen annorlunda. Är det nåt som kommer med åldern, att man vaknar tidigare? Tycker det verkar så.

Men men, då får jag iallafall tid att mysa lite här i sängen med en kopp kaffe, och skriva det blogginlägg jag tänkt fixa hela veckan men som inte blivit av. Men så visar det sig att min kortläsare till kamerans minneskort är borta. Sprang och letade på alla ställen jag kan tänkas ha den, vilka är rätt begränsade i lägenheten nu. Backtracear till när jag använde den senast - lördags här i sängen, på samma sätt som nu. Men där är den inte. Var ju hos mamma under dagen där så förhoppningsvis ligger den i huset. Dock har jag ju inga bilder och ackompanjera inlägget med, och det suger ju... så bilder på vårblommor, present och fika jag fick hos en nyfunnen vän i Linköping, mina bullar, naturbilder och diverse random hundbilder får tyvärr vänta ett tag. Sorry fans. Vet att ni diggar random hundbilder.

Det har varit awesome väder här under veckan, 10-13 grader varmt och solsken, love it! Men Mars, being the borderline month, tycker ju om och leka med våra förhoppningar så igår räckte det tydligen med sol och det fläskades i med regn och storm istället. Det var en ytterst olycklig Idun jag släpade runt stan, och till och med Saga var tveksam. Då vet man att det är illa. Idag när jag vaknade blåste det så det sjöng i fönstren men verkar ha chillat lite nu, och jag såg solen spricka fram när jag hämtade kaffet. Vi hade lite planer på och grilla i Linköping ikväll men får se hur det blir med sen saken - kanske om solen fortsätter leka tittut och blåsten avtar. Är ju inte kul att springa och jaga flygande kotletter och halloumi. Kanske hittar på nåt annat. Jag ska iallafall på mitt livs första barnkalas (som vuxen) i Vadstena runt två, och i veckan har jag haft sån grov beslutsångest över vad är brukligt att inhandla till en treåring. Det här är ju inte mitt område alls, och jag vände mig till kollegor med småbarn och fick en hel drös exempel - utomhusleksaker i form av vattenpistoler och handduk (?) var de mest förekommande exemplen. Ser framför mig energiska E med en stor Power Water Blast Extra High Pressure Cool Stuff i händerna och tänker njae... det roliga får kanske E:s egna familj stå för. Jag kör på vad Malin föreslagit och play it safe.

Jag fick mitt lystmäte efter bakning mättat i torsdags, då det var dags för Adde att ha fika till jobbet och vi hade sett ut en oreo/snickers cheesecake pie som såg helt gudomlig ut. Var lite oroliga att receptet inte skulle räcka till en paj stor nog för alla, så dubblade receptet. Slutade med en stor och två mindre pajer. Precis när jag skulle hälla i smeten i Oreoskalet så kom Adde på att en av hans kollegor är nötallergiker. Eller ja fine, han var ute med hundarna och kom på det och skulle ringa mig för och föreslå alternativ men jag hade telefonen på ljudlöst så det gick mig helt förbi. Så jag improviserade en seg chokladkaka också med topping av grädde och kolasås. Runt halv tolv var jag i säng och helt slut, och helt off under hela fredagen. Men jag hade en till sak och baka inför St Patricks Day, så igår kväll gjorde jag fyra små tårtbottnar och en mousse, och hoppas få tid över idag att svänga ihop en annan frosting. Har varit sugen på och baka tårtor länge nu och St Paddys Day är banne mig bästa anledningen att ha en!

Och ju närmare vi kommer den dagen, desto starkare blir Irlandslängtan igen... de tre senaste åren har vi ju firat St Patricks Day på plats och nu - gör vi det inte. Skumt. Igår såg jag bilder från IBM och den årliga dekorationstävlingen, där Sweden Pool som vanligt brakar loss ordentligt och det är vimplar och gröna peruker överallt. Som jag saknar den biten ibland.

Avslutar texten med en passande bild från just Irland, närmare bestämt Lough Tay, upp emot Wicklow. Vill göra fler Irlandsutflykter! En vecka i sommar någon?

sam_1620-1