Brunost, tyttebær och lusekofte

Ett stycke norsksvenskt vidunder med irländska influenser har landat i min lägenhet och stannar här till söndag. Min gamle vän och vapendragare har lagt av med både glasögon och några extra kilon men annars är det samma dåliga slapstickhumor och förkärlek för ordvitsar som vi har gemensamt. Denna helgen dock är det inte lika strikt med kosthållning som denne man gjort sig känd för på senare tiden - vid ankomsten fick jag inte mindre än fyra norska presenter, alla ätbara - kaffechocklad, extra knapriga Himalayasaltade chips med extra knus, fyra styck norska påskägg, och Norges svar på Nutella - Nugatti. Nugatti finns dessvärre inte med ibland oss för dessa gruppbilder av... ospektakulära skäl.

DSC_0456

Jag gillar den lilla touchen med chipset iklädd klätterutrustning - funderar på och klippa ut den och rama in. Så mycket dålig humor är detta så jag älskar det!

DSC_0458

En annan nyhet gällande den här mannen är att han äntligen tagit klivet ut i vuxendryckesvärlden och börjat dricka kaffe. Visserligen i noobstadiet med mjölk och socker, men ändå. Skyller det på sin halvtimmes pendling han måste göra varje morgon sen senaste flytten. En halvtimme... pfft...

Dessutom är han en doppare. Som lägger kakbitar på skeden och doppar i kaffet. So cute!

DSC_0454

DSC_0452

DSC_0449

Nu har frukost medelst macka, yoghurt och ballerinakex intagits - det vankas sedvanlig promenad, sen får vi se vilka äventyr vi kan ta oss ut på här i världsmetropolen en regnig fredageftermiddag.

Oh, just det! Stefan har länge vurmat för s.k cronuts, en korsning mellan munk och crossaint/wienerbröd som föddes i USA (såklart). Igår rapporterade Oliver att de fanns att inhandla på Ica i Tannefors, Linköping. Åkte dit efter jobbet och lyckades lägga vantarna på det sista exemplaret.

DSC_0445

Himmelskt god, så som munkar med extra fritering och socker borde vara - men inte så spektakulär som en hade trott. Jag förmodar dock att den amerikanska varianten är aningen mer ambitiös än Sveriges efterapning. Får be Stefan ta med en hem efter sin USA-resa i sommar sen. Som jag inte alls är avis på.