En liten fläkt av sommar

Gud vilken skön dag det har varit idag - solen sken nästan hela tiden, det var 5-6 plusgrader ute, och bäst av allt - fortfarande ljust när vi klev av bussen hemma i Motala! Visserligen gick det skitsnabbt efteråt, klev in på Östenssons för lite nödvändigheter och klev ut i mörker igen. Men nu börjar det definitivt kännas att ljuset kommer närmare på många plan.

Igår var det en släng av sommar inne i min lägenhet med - Jenny kom förbi på en kaffe, laddad med ett USB-minne fullt med bilder från Washington-NY-resan de gjorde över nyår. Mina stackars resenerver sög i sig allt med giriga ögon. Med sig hade hon också, inte bara en utan två knippen med tulpaner som nu stolt tronar tillsammans med Addes vackra rosor. Jag har bara en vas nämligen...

DSC_0417

DSC_0433

DSC_0437

Vi var ute och köpte med oss lunch hem, lyxade till det med lite räkmackor - lyx i ordets rätta bemärkelse, när jag råkade hugga den som just hette Lyx, utan och märka det förrän vi kom till kassan och jag fick veta det hutlösa priset jämfört med Jennys. Avskyr och krångla vid kassor så jag köpte den ändå och tänkte att jag får väl extra räkor till min då. Men när vi satt och jämförde dem sen så var de exakt lika stora - enda skillnaden egentligen var att jag hade två pinnar med knutar i min macka... säkert några specialtillverkade pinnar av en  utdöende bambusort som bara får tillverkas under fullmåne och ifrån en dräktig pandas spillning. Tyvärr så kom jag inte ihåg och spara de här klenoderna utan gjorde det fatala misstaget och kasta dem - annars hade jag kunnat göra alla gröna av avundsjuka med mina fancy nya drinkpinnar.

DSC_0418

Ser ni solljuset som skiner över allting? Underbart...

Mer sommarkänsla vart det också av desserten som jag hade gjort, men som vi dessvärre inte orkade äta. Jag drog i mig en under kvällen sen, och den andre smaskade Adde upp alldeles nyss. No-bake strawberry cheesecake in a jar. Eller ja, glas i det här fallet. Så gudomligt gott, friskt, och framförallt somrigt med härliga jordgubbar!

DSC_0424

Jordgubbar och sol, kunde nästan höra krokusen kämpa sig upp genom marken på andra sidan gatan...

Nu är det läggdags här efter en rejäl bit tacopaj och en och annan jordgubbsrest. Hoppas på att morgondagen blir lika solig och fin - då fyller min käre bror år och det vankas lite kalas på kvällen.

Vi tar en till, estetisk bild av gottet - var bara tvungen att sammanföra mina fina rosor i ett photoshoot med desserten och skapa ett litet stilleben, som de stora amerikanska bakbloggarna gör. Close enough.

DSC_0429