Konsten att kamma hem kammussle-ångest, Guinnesshäng och hängighet

Idag vaknade jag verkligen på ett alldeles hopplöst humör. Det började redan igår egentligen, när jag vaknade och kände mig som jag blivit överkörd av en skördetröska och förvandlad till hösilage. Ungefär lika torr som en sådan med, trots ett omfattande intag av mellanmjölk under fredagen. Och dessutom med sprängande värk över och i höger öga av nån jäkla anledning. Vet inte vad jag hade för mig den natten. Det har hängt i hela helgen iallafall.

Och idag har jag betett mig som ett obalanserat däck, svängt hit och dit i humöret och pyst ut ledsamheter och diverse irritation. Hoppas på att det är en fas som går över. Nu är iallafall den massiva mängden snö på väg bort och det går och se bar mark igen - jag vart helt ställd när jag fick se ett stycke gräs häromdan liksom. Nu får bara mörkret skynda sig bort, tror det påverkar mitt humör riktigt mycket just nu.

Anyway, gårdagen var riktigt nice iallafall! Vi åkte in till Linköping och mötte upp några jobbarkompisar för öl och mat på Pitchers. 

DSC_0364

Världen är liten - av oss sju vid bordet var vi fem Irlandssvenskar. Jag, Niklas, Adde och Henrik (jobbade OOH) från IBM, Emil från HP. Jag har för mig Marcus var Irlandssvensk med men nu vart jag osäker? Så vi kör på oss fem... samtliga utom Niklas (buuu!) tog en Guinness. Bara för att...

DSC_0371

DSC_0383

DSC_0372

Och maten då - jo, här gör Rebecca årets tabbe och beslutar sig för att välja från den dyra menyn, där de stoltserar med diverse fisk och skaldjur och fastnar för skaldjur på sten. Alltså stek-it-yourself-sten, vilket lät spännande och gott, med aioli och sallad. 260 spänn, vilket var lite väl men så var det bra längesen jag var ute med folk på det här viset så jag hade lite #yolokänsla. När sedan denne stenbit ställs framför mig på bordet och uppvisar en sorglig parad bestående av fyra styck kammusslor och fyra styck räkor. That´s it. Och pommes då. Jävligt dyr pommes i sammanhanget. Och salladen var av inlagd-paprikatypen. Få människor utöver polacker diggar diverse inlagda attribut och jag är inget undantag. Så jag äter upp mina musslor, som för övrigt inte smakade ett skit och dessutom fastnade i stenjäveln så jag fick väl sammanlagt i mig delar till ca två musslor. Räkorna var goda men ja... inte 260 spänn goda. Liiiite småångest på den alltså. Men då vet vi det till nästa gång. Kör bara skaldjur på de finare haken.

DSC_0376

De andra var smarta och körde på det säkra kortet - hamburgare för 160 spänn.

DSC_0381

Men men, sällskapet var trevligt och ölen var god och efter alltsammans var intaget så drog vi vidare till bion för att se Robocop. Jag har ju otroligt nog helt och hållet lyckats missa Robocop under min uppväxt, det här var första gången jag faktiskt såg filmen. Och det märktes i eftersnacket - jag tyckte faktiskt den var bättre än förväntat, medans de andra muttrade om att originalet var så mycket bättre. Dock kommer jag med största säkerhet vara hauntad i flera dagar av scenen när de visar honom vad som är kvar av hans ursprungskropp, och han bara är ett ansikte, en hjärna, två lungor + hjärta, och en hand. Jag har precis hämtat mig från reklamen av Star Trek-filmen med The Borg Queen som bara är en överkropp och ryggrad. Urk.

I övrigt då, Marcus är hundmänniska precis som jag och innehaver en collie/labbeblandis, och ville således se lite bilder på mina ögonstenar. När han får syn på Saga så är hans kommentar "Ah, hon är gammal va?" Och pekar på det gråa runt nosen.

Jag har ju aldrig riktigt tänkt på att hon börjar bli grånosad, jag har liksom utgått ifrån att hon varit sådan hela tiden... men ja, hon blir 8 år nu i Maj. Så hon är ju inte purung längre direkt. Min lilla fluff <3 min allra första, egna hund. Jag hoppas hon får vara kvar hos mig i minst 8 år till!

DSC_0303

DSC_0295

Och sista övrigt - Stefan och hans jente kommer på besök om en och en halv vecka så det är något att se fram emot! Nu ska jag slänga ihop en sallad av det som är kvar av min kebabtallrik och försöka få lite sömn, innan en ny vecka drar igång. På återskrivelse.