Just nu

Är jag: Trött som ett as. Kände av feber förut, drog i mig en engrammare Panodil och har suttit och läst samma mail ca 10 min minuter nu utan och greppa innehållet. Hjärnan har checkat ut.

Vill jag ha: En bil som går och öppna när jag kommer ut från jobbet. Nycklarna tappar kontakten med centrallåset av och till och eftersom det glappar i alla de små mojänger som finns inuti nyckeln. Det som ska sitta fast skramlar runt liksom. Workaround är och klicka med det rätta knycket tills det funkar, eller "ladda" nyckeln genom och trycka på låsknappen samtidigt som man startar bilen. Alternativet här är och bekosta nya nycklar, som enligt rön ska uppgå till flera tusen kronor, eller ta ett lån och köpa ny bil. Och jag orkar och vill verkligen ingetdera just nu. Därför lever jag på hoppet dag för dag och sticker huvudet i sanden inför den dag då det inte funkar alls.

Annars vill jag väldigt gärna ha den Ben&Jerrys glassen som hägrar i mitt kylskåp hemma, plus mjökdoppade popcorn.

När jag kommer hem: Ska jag ta en lång promenad med mina hundar, ha en ljuvlig brottarstund med dem i badkaret eftersom det spöregnar, och sedan ska jag hämta täcke och kuddar, glass och popcorn samt mjök, och bosätta mig i soffan hela kvällen. Snacks till middag. Ibland är det gött och vara vuxen.

I helgen: Ska det bakas, och lutar åt en kväll i Linköping med bio och alkoholhaltiga drycker.

Största utmaningen just nu: Att se till att få arslet ut vagnen och sätta ihop mitt IKEA-bord som stått ouppackad och omonterat sedan jag köpte det för två veckor sen. Annars får jag baka Quasimodostyle med böjd puckelrygg eftersom köksbänkarna byggdes för dvärgar. Eller så var genomsnittslängden på 60-talet ca 2 dm kortare än i dagsläget.

Vädret: Tre plusgrader och det spöregnar med inslag av snö. Men jag är glad för att 1: regnet passar bra ihop med mitt soffhäng. 2: det är iallafall inte MER snö. Förra veckan fick jag gräva fram min bil för att den vart inplogad av alla höga vallar som tornar upp sig runtom i stan. Bra motion men ingen höjdare klockan tjugo över fem på morgonen.

Och i övrigt ser det ut såhär lite varstans på gatorna efter veckans tö/frys/tö/frysintervaller:

iceice