Fast forward weekend

Den här hel helgen gick verkligen fort, känns som det var igår vi åkte hem ifrån jobbet, på en försenad buss som tog över en timme på sig och komma hem till Motala eftersom det snöade så dant. Tre bilar körde vi förbi som hade kört av vägen. Väl hemma i Motala hade inte plogningen kommit igång än så det var rena cirkusen och försöka ta sig nånstans. Ändå kastade jag mig in i kaoset med min Silverflohäst till bil och körde upp till Ekön för och inhandla en kebabtallrik. Det gäller att ta risker för de rätta prioriteringarna.

Resten av min fredagkväll vet ni ju om ni är trogna läsare, eller åtminstone från den senaste veckan.

Lördagen vaknade jag upp till en termometer som visade nollan och ute hade det precis börjat droppa - äntligen försvinner lite snö så det blir någorlunda framkomligt för både folk och fä och fordon. Drog iväg till Råssnäs, där det fortfarande var två decimeter snö och inte en själ i sikte. Då njöt jag av den precis lagom kalla luften, och den precis lagom kramgoa snön, och hundarna for som tossingar över stock och sten och is. Speciellt Idun, som nu när det inte är minusgrader äntligen får slippa täcket och slipper se ut som en uppstoppad, dansk korv och dessutom röra sig som en sådan.

IMG_0037

IMG_0056

IMG_0053

IMG_0057

Väl hemma igen så städade jag lite snabbt, tvättade två maskiner tvätt och hann med en snabb titt hos Adde och hans polers i hans lägenhet, innan jag åkte hem igen, drog en till snabb runda med hundarna, och sedan packade in dem i bilen för en tur tillbaka till Linköping. Det vankades filmkväll hos Niklas, och vi såg Captain Phillips - riktigt bra!

Hem igen när klockan började bli sen, och hämta upp Adde som drog och hämtade donken medans jag återigen kissade hundarna, och sen gick vi båda till sängs. Most exciting couple in the world. Men jag var klippt slut. Sov halvdåligt och vaknade klockan kvart i nio. Vi hade planerat att vi skulle åka till Citygross och handla veckans mat, och så kom vi på den briljanta planen att ta Citygross först, innan långpromenaden med hundarna. Sagt och gjort så ångade vi iväg. Bara det att Citygross drog ut på tiden, klockan gick för jäkla fort, och mitt dåliga samvete växte i ungefär samma takt. När vi kom hem var klockan närmare två, och för och gottgöra hundarna så gick jag först med dem till Adde, sen åkte vi till Ödeby där det var ungefär 3 decimeter djupsnö och det tog en och en halv timme att komma runt den dryga halvmilen vi brukar gå, och då var jag nog mörbultad i precis varenda kroppsdel jag hade. Man går ju helt fucked när man pulsar i djup snö. Kommer hem igen och typ avlider i soffan, och båda hundarna ligger där och liksom... "va?"  Inte ett dugg trötta. FML.

Och sen har kvällen gått i lika rask fart, har fixat mat och gått en gång till och nu är det läggdags och jag får lite, liiite, ont i hjärtat av hur fort helgerna går och vad lite vettigt man gör egentligen. Och hur vardagligt det är. Jag kan fortfarande få lite småångest ibland över att man är inne i den svenska vardagen med allt vad den innebär, och går hela tiden och suktar efter att få resa nånstans. Samtidigt som jag bör fokusera på att få i ordning mitt hem och en buffert. Jag vet inte riktigt vart allt gick egentligen i höstas, men nu får jag bygga upp den långsamt igen. Rimmar illa med att jag vill så mycket, NU!  Patience, my young padawan...

Nåväl, nu ska jag dunsa i säng, full med pizza efter helgens sista fettorgie. Nu är det dags att shapea upp och äta vettig mat igen. Nu när jag och A delar mat (känner på mig att vi kommer bli så retade för detta spektakel) och han vill laga ordentlig mat varenda kväll så får jag lägga  mitt kryddade ris och mikrade köttbullar åt sidan ett litet tag.

IMG_0039