Åter till fronten

Så var sista röda dagen för denna jul-och-nyårstid snart förbi, och jobb och verklighet drar igång på allvar igen. Har hamnat lite i stiltje i vardagen känner jag - mina avbetalningar är fixade och det, men har inte kunnat lägga undan så mycket och måste dessutom spara allt till slutet av månaden anyway eftersom Januarilönen kommer suga. Och ja, det suger ju - ännu mer. Kan inte göra så mycket mer nu än äta, jobba och sova. Och gå med vovvarna. Det känns lite tungt emellanåt att återigen ha "börjat om" som 27-åring och behöva vänta för och få livet i ordning "på riktigt" men så är det ju. Och jag måste komma ihåg och göra det bästa utav det under tiden, utan att det måste hända en massa saker eller att jag måste åka bort för att det ska räknas. Jag har haft två underbara veckor med och bara vara, antingen ensam, med Adde eller med vänner, och det är OK.

Idag har det varit Stora Tvättdagen och jag har passat på att tvätta allt jag kan, inklusive hundarnas bäddar. Så nu har jag en stor ullfäll som stinker vått får på högsta torken nere i tvättrummet. Hoppas inte grannarna känner det och anar oråd.

Jag var också och inhandlade mopp och allrengöring, ytterligare en sån där tråksak man måste lägga ut pengar på när man kommer ihåg att man faktiskt inte har någon. Ska ta en sista promenad med hundarna så de kan dra in lite mer grus, så ska jag dammsuga och moppa sen innan läggdags.

Nyår glömde jag ju helt och skriva om sen men vi hade det väldigt trevligt - maten vart jättegod, vi spelade spel och badade bastu så den lilla alkoholen man fick i sig, svettades ut lika fort igen. Jag hade fixat mjölkchokladpanncotta som var riktigt, riktigt god och vi hade massor raketer som tog oss en halv evighet och smälla av.

Some pics!

DSC_0172

Mina små söta tanks!

DSC_0163

Jättegott vin! - när jag ska välja vin så brukar jag först gå på flaskans utseende, sen läser jag smakbeskrivningen. "Fruktig" och "citrus" går alltid hem. Det kommer nog aldrig bli en stor vinkännare av mig :)

DSC_0171

Grabbarna Grus lagar mat och övervakar varandras arbeten!

DSC_0173

Själv satt jag och roade mig mer mer eller mindre oseriösa sefies.

DSC_0196

Och såg till att få bilder på mig och A ihop. Blida paret!

DSC_0202

Glada spännarparet!

DSC_0205

Vårat käk - vi drog till med tre fläskfiléer på Citygross och Adde trodde det var en för mycket. Men allting gick åt - vi var ju ändå tre stora grabbar - och jag! Varje fläskfilé marinerad i varsin sås. Och den där beaburken står i mitt kylskåp nu och får agera primär smaksättning på alla mina restmatlådor.

DSC_0208

Nu ska jag springa ner och hämta min (förhoppningsvis) torra fårfäll och göra en kraftansträngning med städningen så jag kan somna med gott samvete i nytvättade lakan. Vi får höras mer imorrn. Sov gott! Kan ju drömma om pannacotta så länge.

DSC_0155