God fortsättning!

Så var julen över, och granen lever på lånad tid. Har börjat fundera på vad fan jag ska göra med den. Är ju inte så att man kan slänga ut den på gatan här i stan för sopgubbarna att samla in, inte heller finns det speciella containers för dessa julens lik där de kan få sista vilan ihop med sina fränder innan - ja, vad de nu gör med avdankade granar. Maler ner förmodar jag. Träligt.

Men ja - jag bor ju på högsta våningen så det innebär ju onekligen en hel del trassel med barr och dylikt. Kanske jag kan hissa ner granjäkeln från balkongen under natten och slänga den i kanalen.

Julen har iallafall varit väldigt lugn och skön, med massa mat - seriöst, först kött och potatisrulle hos pappa dagen innan julafton, sen julbord hos mamma. Efter vår klappöppning drog jag till Addes mormor en snabbis, eftersom det överraskande nog väntade ännu mer klappar på mig där. Plus en rejält tilltagen chokladtårtebit, med majonäs som hemlig ingrediens. Majonäs! Sen hem till huset igen där mamma dukade upp ostkaka och var uppriktigt förvånad över att jag "tog så liten bit, ta mer ju!"

Åkte hem när det började närma sig tolvslaget och knaprade lite godis innan jag lade mig att sova. Klockan 02 kommer en glad och full Adde in genom dörren med pommes och burgare från Peckas och brister ut i skönsång - "ÄRUHUNGRIGELLEEEE!!" 

Och jag är ju den jag är och åt hälften av pommesen halvsovandes...

Resten blev lunch dagen efter.

Har fått så mycket fina klappar, kanske lägger upp lite bilder undan för undan sen. Roligt var ju att jag fick klappar av Addes familj med, och de var alla genomtänkta och träffade mitt i prick! Genomgående temat i mina klappar var bakrelaterade grejer och ljus + ljuslyktor.

Mina dagar har spenderats med det goda sambolivet där Adde spelat och jag har läst Knackarna  av Stephen Kund (skitläskig btw) och så har vi ätit ännu mer gotter. Trots detta har jag lyckats med konststycket att gå ner i vikt istället nu under juldagarna - förmodligen på grund av att nu när jag är lite långledig så hinner jag med tre promenader om dagen med vovvarna, och det är ju inga kortisar heller. Kommer bli lagom kul sen när jag börjar jobba igen och bara hinner med en kvällis. Dock - nu går vi mot ljusare tider! Klockan halv fyra idag när vi var på väg mot Citygross så upptäckte jag att det bara var skymning istället för becksvart mörker. Denna insikt gjorde mig så översvallande glad att jag var tvungen och påpeka detta faktum var tionde minut i ca en halvtimme efter första upptäckten. Adde var highly amused.

Vi var och shoppade raketer och stuff till nyårsmiddagen vi ska ha - första gången jag handlar raketer faktiskt. Eller ja, Adde handlade - jag stod bara och var tråkmåns och tänkte på hur mycket pengar man bokstavligt talat bränner på ca 30 sekunders fusion av kemikalier, salter och grundämnen. Jag fastnade för ett knippe mini tanks dock som ska susa fram över vägen och smälla och ha sig, det fick bli mitt blygsamma bidrag bland alla så kallade tårtor och raketer. 6 stycken för en tjuga, #yolo!

Har för övrigt fått dille på och baka eget frukostbröd. Jag köpte en hel Skogaholmslimpa i nåt infall för ett tag sen men de sorgliga resterna av den ligger i skafferiet i en påse i väntan på och delas ut till ett knippe lyckliga änder. Jag äter ju så sällan bröd, men nybakade, nyttiga frallor till frulle är ju inte fel. Har gjort samma frallor typ 4-5 ggr nu sen jag flyttade in, plus att jag dessutom fallit tillbaka till och göra min egen müsli. Värsta duktiga.

DSC_0139

Nu kommer matkoman seglandes efter söndagens kvällsmat så ska ge efter lite för den och sätta mig och betala räkningar som tilltugg till mitt kaffe, och försöka och inte andas med näsan eftersom Idun löper och släpper mensfisar så det får bladen att krulla sig på mina stackars fikusar... laters.