Questing IRL - Boda Borg

Vilken heldag vi har haft! När jag släpade upp min fortfarande sömnbristiga kropp imorse och gick med hundarna i ösregn klockan halv åtta på morgonen, då var man inte alls särskilt positivt inställd till att spendera hela dagen på nån slags äventyrsbana som kräver massa fysisk aktivitet ihop med andra människor. Stället låg i Oxelösund, så tog ett tag och komma dit. Passade på och däcka i bilen hela vägen. Om möjligt ännu mindre taggad när vi kom fram och det var kallt, vi var hungriga och hade inte ens hunnit dricka kaffe. Men det lättade lite när vi gick in och fick hur mycket kaffe vi ville, gratis, och föreståndaren visade sig vara lite E-kändis. Han var nämligen med i senaste Farmen, när nu det var.

Vi delade upp oss i team om tre-fyra, och jag teamade med Adde och hans pappa. Hela huset är fullt av massa olika rum med diverse banor, alla mer eller mindre fysiska tankenötter. Det finns lätt, medium och svåra, de svåra var mycket mer fysiskt krävande och inte så jättemycket problemlösning. Men de gav desto mer poäng. Helan idén är att det ska bli lite som Fångarna på Fortet, fast utan tigrar, dvärgar och Gunde Svan. Då kanske det låter lite småtråkigt, men fan vad kul det visade sig vara! Alla banor har tre rum, och du måste klara uppdraget i första rummet för och ta dig vidare in till nästa. Ibland fanns det ledtrådar till rum 3 i rum 1 som man måste komma ihåg. Alla har teman, som Dansa/Pausa, Piraterna, Spökhuset (min favorit) och Bollkoll som nog var Addes favorit. Man skulle "rädda bollarna", som sen visade sig vara stora  jävla gummifanskap i en grop, och vi missuppfattade först och hoppade ner i gropen och började lasta upp alla jättebollar på kanten. De trillade ju ner lika fort igen och svordomarna studsade ping-pong i den gummi-och-svett-stinkande luften. Gör om gör rätt, så vi drog igenom banan igen och bästa är när vi kommer in till gropen igen och Addes pappa bara slänger sig ner ovanpå bollarna med ett idiotvrål och frenetiskt börjar dunka på BILDERNA av bollarna som vi sen upptäckte att vi skulle trycka på...

No pain no gain sägs det ju, och jag fick min beskärda del av den - vi beslöt oss nämligen för och testa på en av de svåra banorna. Då skulle vi kravla fort som fan genom en tunnel, och sen i nästa rum skulle vi gå på en liten, liten list längs med väggen med klätterhakar. Ingen fick röra golvet. In genom tunneln for vi, sen slänger sig Rebecca som en facehugger på väggen och håller fast med livets som insats, slänger sig vidare - halkar på listen, trampar snett och *SMÄRTAIFOTENSMÄRTAIFOTEN* - tappar greppet om klätterhaken och faller handlöst med ryggen mot golvet, lyckas på nåt sätt få samma fot UNDER mig **SMÄRTAIFOTENSMÄÄÄRTAAAIIIIFOOOTEEEEEEEN!!!** och vänster skinka får ta emot allt. Och jag har ju som bekant inte mycket till skinka. Det blev en rejäl smäll och i två sekunder trodde jag att jag faktiskt fått foten ur led, men den blev bara stukad. Chocken var nog värst, det gick så förbannat fortfoch jag var ju helt fokuserad på och svinga mig vidare så jag var ju mitt uppe i det även efter att jag slant. Man blir lite dum i huvet när tävlingsinstinkten tar över.

Adde och hans farsa testade banan själva några ggr medans jag stod och stödde på foten en stund och sen var det bara på´t igen!

Nu värker det på ovansidan av foten fortfarande och jag kommer nog vara stel som ett lik imorgon bitti, men det var det värt. Mina knän är fulla av blåmärken och jag tappade tillfälligt känseln i höger pekfinger efter att ha klämt det i en annan apparat. Men vi kom trea iallafall, det är inte fy skam!

Nu har vi festat på potatisgratäng och kött, och är placerade båda två i soffan med varsin chipspåse och här kommer vi nog inte röra  på oss tills framåt småtimmarna.

Hääär finns info om Boda Borg - åk dit, ni kommer inte ångra er :) mat, glass och kaffe ingår.

DSC_0963