Fikastund

Nu känner jag att lägenheten officiellt är hemma för mig. Igår testades ugnen med gott (i dubbel mening) resultat och först ut ur luckan kom några cupcakes - naturally. Julen till ära så är det saffranskladdkakecupcakes, supersaftiga och supergoda efter recept som hittas här och varmt rekommenderas. I receptet ska det göras en hel kaka men jag lät dem stå ca 5 minuter kortare tid än receptet säger så de blir lagom för cupcakes med.

Till detta serverades också några chokladbiskvier, min favoritkaka för övrigt, som jag fick av Addelito som oväntad present häromdagen. Och så några bitar nutellafudge till detta eftersom Malin är så chokladtokig - men till och med hon tyckte att det gott och väl räckte med en bit, så mastiga är de. Då vet man att det är allvar!

DSC_0905

DSC_0909

DSC_0919

DSC_0929

Malin vart första gästen på premiärfikat dessutom, en perfekt sådan eftersom hon är lika förtjust i sötsaker som jag är i och baka dem, perfekt kombo - och dessutom ger hon bra feedback.

Under dagen har jag hunnit med och gå två promenader med vovvarna och jag ska ta en tredje nu efter maten. Idun har funnit sig till rätta nu när jag flyttat hit hennes gamla bädd och hon får sitta med i köket som alltid. Saga däremot är lite mer tveksam till förändring, och som ett brev på posten så matvägrar hon. Men det är bara och vänta ut och inte försöka fästa sig alltför mycket vid det.

Efter promenad så väntar min allra första hemmakväll, ensam i min lägenhet med chips, TV:n, alla mina tända ljus och julspecialen av Hembakat. I am home!

DSC_0912