Time to shine

Gaaaaah jag har så många bilder och inlägg jag velat göra i veckan men har varit helt slut på kvällarna - har fixat med lägenheten eller packat eller åkt och handlat nåt jag upptäckt att jag saknar - vilket är förvånansvärt mycket. Tack och lov att jag har en mamma som har ett loppis med helt OK grejer och ta av.

Men - nu börjar saker och ting falla på plats. Jag behöver fortfarande gardiner till sovrum och kök, och hallen är rätt tom och badrummet behöver fixas till - men annars börjar det kännas som ett hem nu, och ikväll ska det premiärbakas inför premiärfika imorgon. Och när vi ändå är inne på premiärer, så vart första maten i lägenheten lagad av Adde. Han dök upp i söndags med en Östenssonspåse och ställde sig och fixade schnitzel med kroketter och grönpepparsås. Guld värt efter att jag varit på språng hela dagen ute i snökaoset som var då. Gud det känns som den här veckan varit ett halvår lång? Vi tar en snabb recap:

* Första Måltiden i Nya Lägenheten

1492672_10201695768290562_1549850386_o

* Förra helgen var det snökaos. Stormen Sven drog över Sverige och efter den kom det snöfall upp till 15 cm, jag tyckte det var en bra idé att åka till IKEA och Citygross på söndagen men den tanken fick jag snabbt överge. Istället gav jag mig ut till Maxi och Biltema och det var så illa att så fort man stängde av bilen och värmen inte längre var på, så frös rutorna direkt, plus torkarna. På varenda parkering i Motala hördes kakafonin av ett unisont rutskrapande och diverse svordomar från ägarna av skrapor + bil. Mig inkluderad. Två gånger körde jag fast i snömodd under söndagen, men lyckades ta mig ur dem båda gångerna. Eliiit.

* Julbord i onsdags med jobbet. God mat, gott sällskap, åkte bil hem skapligt eftersom, tja - det är onsdag, och mitt jobb innebär ett relativt stort ansvar så det duger inte riktigt och vara bakis. Dock, det första jag gjorde när jag steg in på förminglet var och svepa ett glas alkoglögg. Bra där. Tur att mängden prinskorvar och ostkaka efteråt täppte till det hela lite.

* Lussetåg idag på jobbet - gissa vem som fick vara Lucia? Jajamänsan, yours truly. 27 år tog det och nu kan jag äntligen bocka av det från min bucket-list - 5 minutes of fabulous fame! Tänk om juryn från Motala Lucia -98 kunde sett mig då - det hade inte varit minsta tvekan för dem, trots mitt utsvävande utlägg om marsvinsuppfödning och tuppen i halsen jag fick under Nu tändas tusen juleljus.

* Premiärbakat julgodis i lägenheten, fast det räknas inte riktigt som bak tycker jag eftersom det inte ingick nån testning av ugn. Godispremiär då. Nutellafudge och skumtomtefudge blev det. Bilder kommer.

* Slog nytt rekord för icke klädesrelaterad shopping igår när jag raidade Plantagen i Tornby. Summan behåller jag för mig själv men bilderna nedan kan ju tala lite för sig själva.

1476332_10201706848687565_1945503440_n

988393_10201706848847569_644240473_n

Och ja, här får jag nog sluta annars får jag aldrig iväg inlägget. Började på det imorse när jag hade lite ledig tid och nu är klockan snart två och det är två ynka timmar kvar till helg. Premiär-ensam-hemma-mys-plus-bakning i lägenheten ikväll!