Addering till önskelista och en efterlysning

Kom ju på att jag glömde nästan det viktigaste av allt i förra önskelistan! Eller ja, viktigast är väl och ta i - men eftersom jag ska försöka göra en effort att inte konsumera så mycket kläder framöver och istället bli bättre på att kombinera de jag redan har, så innehar det här plagget en nyckelroll. Nämligen den korta koftan. 

kofta1.jpg
kofta3.jpg
kofta4.jpg
kofta5.PNG

Korta koftor är alltid åtråvärda hos oss som sportar vintageklänningar, men ack så svåra att få tag på! Speciellt i bra kvalité och inte bara de sladdriga polyestervarianterna från H&M. Eller så kostar de multum för att de är producerade i begränsad upplaga hos specialiserade återförsäljare. Inget fel med det visserligen, men jag är inte riktigt där ännu så jag kan lägga ut över en tusenlapp på ett plagg som precis täcker de lite mer vitala delarna av min överdel. 

Jag har alltid kört på långa, täckande koftor innan till min mammas stora förtret så nu är hon väl glad över att jag äntligen tagit mitt förnuft till fånga och insett att det är mer smickrande med midjekorta sådana. Scannar numera alltid alla loppisar efter både korta tröjor , boleros och koftor men det är skralt emellanåt. Så skulle ni råka springa på ett av dessa sneaky plagg i storlek S, M, 38 eller kanske en liten 40, så får ni jättegärna notifiera undertecknad. 

Jag räknar ner timmarna till helg här med hjälp av årets första pepparkakor och roddar med en kombinerad after work och reunion som går av stapeln nästa vecka ihop med en kollega som nyss blev min ex-kollega - det går undan i svängarna! Men himla kul och fortfarande kunna få ihop folk som man inte snackat med på år och dar eller ens har på samma jobb längre men som fortfarande mer än gärna hoppar på såna här event. 

Helgen är mycket efterlängtad också, full med göttigt mys - loppisrunda, skogsutflykt, biobesök och god mat. Bloggens arkiv är kirrat nu med, ska bara försöka få till nåt slags kategoriarkiv med och lite annat småfix så är vi på banan sen.

Önskar en en trevlig fredag peeps, och en bra helg!

 

Önskelistan!

Det lackar mot jul och, in a galaxy far far away, även min födelsedag - om än med något överdriven framförhållning men så handlar ju det här inlägget om min årliga önskelista. Och självklart är det helt fritt fram att ösa presenter över undertecknad helt utan någon anledning alls. Jag är inte den som är den.

Men iallafall, så brukar jag ju fixa en lista hälften till mig själv, hälften till familj, med saker att komma ihåg ifall någon frågar mig vad som önskas eller om jag själv får ett oväntad pengainflöde (ha! as if) och kan unna mig nånting jag gått och grunnat på länge. Det är kul och se också hur listan ändras, vad mina preferenser är detta år. Förra gången ville jag fortfarande ha fina koppar och prylar - i år siktar jag på gemensamma hushållsgrejer, hållbarhet och kvalité.

handdukar2_aug_17.jpg

Handdukar - gärna eko eller bättre-hållbarhets-märkta sådana. I fina, dova pastellfärger typ rosa/grått eller petrol/ljusblått. Detta kan ju bli lite dyrt så kanske är en present/julklapp som får ges som startgrop för och införskaffa ett helt set. Både Hemtex och Åhléns har bra och fina produkter. De nuvarande vi har är en salig blandning av mina dassiga vita från Ullared och Marcus klarröda. 

ullpläd.png

En fin, varm ullpläd - vi har en uppsjö av plädar men de börjar bli till åren efter idogt användande av både hund och människa och de fina sammetsvarianterna är inte så superpraktiska ihop med hundhår. Även här ligger Hemtex i framkant.

ostkupa.jpg

En ostkupa! Gärna loppisfyndad sådan, hellre en gammal med charm än nyproducerad märkesvariant. 

dsc_0488-4-.jpg

Och i samma anda så är jag på jakt efter en smörbytta i porslin, också den gärna loppad från någon klassisk porslinsserie. 

ekologisk-hudvard-favoriter-2012-kropp.jpg

Ekologiska hudvårdsprodukter finns med på listan även denna gång. Jag planerar att rensa ut mitt badrumsskåp och minimera andelen gratisprodukter, engångsartiklar, bra-att-ha-prylar som inte använts på ett år etc etc och göra rum för bra skit som används dagligen.

21652256-ngLQp.jpg

Sängkläder i linne... åååh som jag har suktat efter detta, i flera år faktiskt, men aldrig riktigt tagit steget att investera i frasiga lakan och svala örngott av detta underbara tyg. Kanske för att det kostar aningens mer än your average Jysk-bäddset och kräver min partners approval också, och för att vi faktiskt redan har relativt nya och fullt fungerande, fina sängkläder. Men jag vill ändå inte släppa linnedrömmen riktigt än - den dagen då jag har dem i min ägo kommer de vara med mig tills de faller samman i bitar. Ljust blåa eller rosa, eller mintgröna <3

stativ.jpg

Ett kamerastativ. Också någonting som varit på min lista ett flertal ggr men som jag aldrig får ändan ur vagnen att införskaffa. Likadant med fjärrutlösare till Nikon-kamera. De ligger väl någonstans där i gränslandet mellan "vill ha" och "behöver men är tråkiga pengar". Måste kunna bära minst tre kilo.

redecker-retro-diskborsthuvud-4-cm-mjuk.jpeg

Presentkort från Jordklok. Så att jag kan köpa på mig nya, braiga saker såsom nya diskborsthuvuden.

plocka-svamp-shutterstock.jpg

Att det ska bli som augusti-september igen fast typ nu, så att jag kan gå ut och plocka korgen fullt med svamp. Har sån grym abstinens så ni anar inte, och jag är så himla taggad att åka tillbaka till Gränna och skogen där jag blev av med svampplockar-oskulden bland horder av Karl-Johan och blodriskor. Som det är nu kanske jag har tur med ett par frysta trattkantareller på söndag. 

Prenumeration-på-Trisslotter.jpg

Storvinsten, så att vi kan köpa hus någon gång... sparandet går stadigt framåt men sååååå långsaaaamt.

jade.jpg

Jag har egentligen sällan önskat mig smycken, men nu så -av någon anledning har jag fastnat för jade i alla dess former, förmodligen efter att jag såg två halsband liknande ovan på en loppis i Australien och gjorde bort mig nåt förbannat när jag trodde jag kunde köpa dem. Ber att få titta och de är supervackra - frågar om priset och snubben säger typ "five". Jag räknar upp fem australienska dollars, tänker att det här var ett otroligt fynd, och han bara tittar på pengarna, sen på mig som om jag vore dum i huvudet. "...and...?" 

Jag blir förvirrad och säger att han ju fått fem. Han bara fortsätter stirra på mig en lång stund, som att han inte kan tro att jag står framför honom och är så infantilt korkad att jag inte hajar - "... yeah -five HUNDRED dollars... each". 

Det här var då under den sista hela dagen i Sydney innan vi skulle åka hem så min reskassa var i princip redan uttömd, absolut inte i stånd att finansiera två halsband för ca sex tusen kronor. Så jag fick säga nej, sorry, då missuppfattade jag. Snubben fortsätter stirra på mig som att hela jag är en skymf mot hans affärer - "but this is pure gold... how can you expect it to be any cheaper?"

Återigen får jag upprepa att jag missförstod, och lämnar honom med skammens rodnad på mina kinder. Dumt nog ju, för han får ju fan tala klarspråk och inte anta att jag förstår att priset innehåller outtalade extra nollor. Men just då var det himla pinsamt. Sen dess har jag ändå inte kunnat släppa de där halsbanden. Tursamt nog har jag sett att de finns på Etsy, fortfarande kostsamma men inte riktigt lika mycket som hos den här snubben. Och en hel uppsjö av andra, lika fina och betydligt billigare jadesmycken, typ denna.

Överlag har jag börjat sukta efter smycken med olika stenar och kristaller i, återigen en flirt till mina ungdomsår då jag var galen i kristaller, rökelse och allt som hade med New Age och göra. 

kamera.jpg

Nu har jag hittat min kameraefterträdare... en Nikon D5300. Min gamla 3200 har varit med mig troget i många år nu, men det börjar bli dags att uppgradera. Och då blir det nog den här skönheten. 

Och för er som känner att ni har alldeles för mycket cash drällandes omkring och bara väntar på att få god till ett bra syfte, kan ju sponsra till det här lilla röda västerbottniska huset med underbar, enorm tomt och ett fantastiskt sjöutsiktsläge. Det går knappt en dag utan att jag tittar på det här lilla paradiset på jorden, och drömmer mig bort. 450k, det är ju ingenting - right? Kanske några hundralappar till för ett par målarburkar och tapetprover också.

hus.PNG
hus2.PNG
hus3.PNG

Toaselfies i plural och allmänt trött-wajn

Alltså, jag har varit så sjukt trött - hela veckan, och nu är det fan kulmen. Har sovit som en kratta och vaknade femtioelva gånger, dels för att gå på toa eftersom jag 1. dubblat eller tredubblat mitt kaffeinintag hela veckan för och hålla tröttheten stången 2. faktiskt skött mig och druckit lite mer till mat och så. Kroppen blir helt förvirrad och vet knappt vad den gör när den väcker mig mitt i natten för toabesök, det är liksom inte standard -för och använda en populär jobbfras. Jag vaknar helt desorienterad och vet inte var jag är, en av nätterna kan jag i princip svära på att jag gick i sömnen - för första gången på typ 5 år. Till toan- gjorde min business som man bör, tack och lov, men ändå. Vaknade till mitt i och bara WTF. 

Vaknar mellan 02-04 och tror det är dags att gå upp. Lättnaden när man inser att man kan somna om, men så ligger jag och spänner mig lik förbannat eftersom jag då förväntar mig att det kommer bli sluta-ögonen-PANG-BOM-NU-ÄR-DET-DAGS-ATT-GÅ-UPP-FOH-REALZ-RIIING-RIIIIIIING

När jag skrev det här första stycket har jag precis fixat mig dagens femte kopp kaffe med en extra shot espresso i - stod och halvsov vid automaten när en kollega kommer och är trevlig och komplimenterar min klädsel med "jaha ser man ut SÅDÄR när det är kundbesök alltså!" och jag är så komplett slow-minded att jag inte riktigt hör vad han säger utan ler bara frånvarande och börjar gå, sen vaknar jag till liv och bah "ja det beror på om du menar det NEGATIVT, typ, men HUUR ser du UUUT människa!?" och han blir helt "ah men oj nej det var absolut inte negativt det var en komplimang!" och blir skitnervös och jag inser att jag glömt lägga till det smått viktiga skrattet och ironin i mitt tonfall när jag sa det där. Awkward. 

toa_n.jpg

Nåväl. Jag har iallafall klippt mig! Äntligen. Det vart lite annorlunda mot mina andra korta frisyrer den här gången, lite mer bob-aktigt som jag egentligen inte gillar men äh, det duger och det blir mindre prydligt när det växer ut en aning. Sportar lugg också för första gången på länge, visserligen snedlugg och så tunn att den verkligen inte är nåt och skryta med men en liten, liten förändring iallafall.  Och en  gammal hederlig toalett-selfie, när var det egentligen senast? #classic

Det går framåt med bloggen också, Marcus är bäst i världen och fick till skiten till slut så nu är jag i princip klar med att tanka över och mappa upp 6 års bloggerier och samla allt på ett ställe. Jag har avvaktat lite med blogginlägg för att jag vill få allt fixat och i ordning snyggt och prydligt med arkiv och andra funktioner. 

Det är himla intressant kan jag ju säga och jämföra mitt bloggande nu och då. Det förtjänar ett eget inlägg till och med. 

Mina förhoppningar är och bli klar med allt bloggroddande ikväll, och sen gå och lägga mig typ nio... visserligen jobbar jag hemifrån imorgon men jag måste försöka komma ikapp med sömn. Jag fick tabletter utskrivna av psykiatrikern som jag måste hämta ut och ta till med om det kniper. Vi snackade om och tillsätta någon form av SSRI preparat med (antidepp) men FeelGood verkar ha sjabblat nåt förskräckligt med hur mitt ärende hanterats, så det saknades både journaler och business case till psykiatrikern som visar på varför jag ens var skickad till honom. Vi skulle ju ha gemensamt möte med HR, chefen och rehabsamordnaren och gå igenom situationen och jag få hjälp av dem med arbetsrekommendationer, men istället bara droppade både psykolog och samordnare mig. Utan logg och utan att meddela vare sig mig eller chefen.

Nu är HR inkopplad på detta efter eskalation från sagda chef, så får vi se vad som sker. Synd detta, eftersom de var så himla på och lovande i början.

Anyway, nu är klockan kväll, och det blir sista pillet med bloggen och en powerwalk innan sängdags iallafall. Imorgon bitti ska vinterdäcken på, sen drar jag iväg på tåget till Norge under eftermiddagen för födelsedagsfestligheter. 

Här kommer en annan toaselfie från förra fredagen, då jag kom hem från kalaset och drog av mig baronessakläderna men behöll barret och blicken. Åkte förbi mamma och Lasse på vägen hem från Vadstena för och skrämmas, men istället tyckte båda två att den tuperade och svartögda looken med mörkt läppstift passade mig. Jaha ja. Kanske man skulle göra den där fjortisrevolten stilmässigt en såhär 17 år senare.

23476619_10212313144558333_1207490666_n.jpg