I made it!

Godkänd!

Eller ja, vad jag vet från dagens möte iallafall, sen får vi se om det dyker upp någon surprise i protokollet -men på en direkt fråga till livsmedelsinspektören idag så har jag allt i ordning ute i bakstugan och kan fortsätta producera godsaker. Jag fick till och med beröm för mina rutiner, och för att jag var rejält påläst.

Dessutom fick jag, kors i taket, korrigering och ett “förskott” utbetalt idag så jag faktiskt kan betala mina räkningar och julklappar.

Med det sagt så är bubblet uppkorkat, pizzan är i ugnen, och jag tar äntligen JULLEDIGT!

_DSC0807-1.jpg

Mer detaljer kring det spännande besöket kommer nog i helgen, men tills dess får ni ha en riktigt trevlig fredag, och ta hand om er!

Snö at last - ett tag iallafall.

Vilken skitdag igår. Och ja, kanske idag med. Jag hade tänkt skriva det här inlägget i lugn och ro, sedan finslipa mina dokument inför livsmedelsinspektörens besök på fredag (!!) som jag glömt berätta om - men istället får jag en chock när jag öppnar min lönespec under morgonen,. Och sedan får resten av dagen ägnas åt att försöka hålla sig lugn inför utsikten att gå ännu en månad utan pengar. Jag fick ju felaktig lön, och de korrigerade allt förra månaden - trodde jag. Icke. De har korrigerat den här månaden med. Utan att informera om det, och felaktigt dessutom. Och jag får typ - ingen lön alls. Det hela strider mot svensk lagstiftning. De ska undersöka, räkna om och betala ut mer - men tveksamt om jag hinner få det innan jul. Precis sånt man vill höra två dagar innan efterlängtad julledighet.

_DSC0771-1.jpg

Vi får se idag hur det hela spelas ut. Vore mycket tungt att behöva blanda in facket och dra igång en jäkla tjafsprocess under jul-och ledighetstider.

Under tiden ska jag iallafall fokusera på dokumentationen till fredag. Det ska bli både nervöst och en lättnad att äntligen få köket, rutiner och allt annat kollat.

Ville med det här inlägget mest glädjas åt att snön äntligen kom (även om den är puts väck nu, snyft) att jag hade en sjukdag och kunde få njuta lite av det vackra och ha en superhärlig promenad - trots att Idun åt kattbajs.

_DSC0772-1.jpg

Jag var så glad åt att snön hade kommit, och såg verkligen fram emot en rejäl promenad i snötäckt skog och samla massor välbehövlig energi, mysa med hundarna och bara njuta. Så fixar jag i ordning i bagaget och ska sedan lyfta in Idun. Hittar henne inte först och får gå runt bilen.

Då står hon och slafsar i sig kattbajs som ligger bredvid mina odlingslådor. Jag ser rött med en gång, hela den underbara njutningskänslan bara POFF - försvinner i ett moln av tuggat kattbajsdoft och jag bara vrålar åt henne att spotta ut. Vilket hon också gör snabbt som fan och med världens mest skuldmedvetna blick, och jag ser hur det bara rinner bajs längs munnen på henne och tappar det helt och ba ”NUHARDUJUFÖRSTÖRTALLTIIIIIIIINGHUNNJÄÄÄÄVEL!

_DSC0773-1.jpg

Halvt kastar in henne i bilen, Kelly hoppar med i rena förskräckelsen, sen kör vi under isande tystnad (och svaga fekaliepuffar) till Omberg och Idun är fortfarande helt ifrån sig av skuldkänslor och fjäsk när jag öppnar bakluckan och släpper ut dem. Jag bestämmer mig för och tjura exakt fem minuter till innan jag inte pallar mer, för det är ju ändå så fint ute och Idun är ju så ångerfull och jag har ju faktiskt hela dagen framför mig.

_DSC0775-1.jpg

Man kan ju liksom inte vara arg när man ser det här.

_DSC0776-1.jpg

Vi gick upp till Hjässan, som var helt folktom och snön helt orörd.

_DSC0777-1.jpg
_DSC0778-1.jpg
_DSC0779-1.jpg

Fina men livsfarliga.

_DSC0780-1.jpg

Älskar när det blir både rimfrost och ett tunt täcke snö ovanpå allting.

_DSC0782-1.jpg

Här ska vi sitta och dricka varm choklad sen vid nästa snötillfälle.

_DSC0783-1.jpg

Som taget ur valfri Game of Thrones-scen.

_DSC0784-1.jpg

Minus vindkraftverken i bakgrunden då.

_DSC0792-1.jpg
_DSC0794-1.jpg

Rensa tänderna lite…

_DSC0797-1.jpg
_DSC0799-1.jpg
_DSC0804-1.jpg

Onåderskan.

_DSC0800-1.jpg
_DSC0801-1.jpg
_DSC0802-1.jpg
_DSC0806-1.jpg

Och såhär såg det ut förr om åren här uppe på Hjässan. Hisnande mycket historia här.

Nu ska jag försöka bortse ifrån att det är grått och slaskigt ute och försjunka i de här bilderna igen, och fortsätta arbeta på min faroanalys. Och vänta på besked från lönekontoret. Efter imorgon sen, ska jag sova hela helgen och bara gå upp till adventsfikat…

Ha det gott vänner!

Att drunkna i socker

Gomorron världen - nääääär ska det komma snöööö!? Har ni snö där ni är? Jag är så trött på det här gråslafsiga som är just nu. Det behövs inga stora mängder, jag skulle nöja mig med den fina frosten som var för några veckor sen till och med. Suck.

_DSC0083-1.jpg

Inte för att jag har direkt tid och njuta av snö just nu. Imorgon ska jag leverera 50 gottepåsar, och so far har jag gjort 50 påsar marknadsnougat och 50 påsar knäckbräck samt 27 påsar karamellpopcorn. Igår var dagen då precis ingenting gick som jag tänkt. Jag stod uppe till sent på torsdagsnatten och packade, unnade mig därför en mjuk och långsam morgon i sängen med jobbdator och kaffe. Sen skulle jag dra igång popcornkaramelliserandet under eftermiddagen, eftersom de måste göras så tätt inpå leveransdatum som möjligt så de inte blir soggiga. Och under tiden de är i ugnen, skulle jag vika de finare strutarna till nougaten och pyssla med andra småordrar.

Näe då.

Popcornen var skit! Jag vet inte vad jag gjorde, men de smakade inte alls som de jag har gjort tidigare. Förmodligen hade jag för mycket olja i popcornmaskinen (shoutout till Sara som lånade mig deras och besparade mig, iallafall initialt, en hel del tid i arbete) eller för mycket salt, eller en kombo. Så alla popcorn jag gjorde under eftermiddagen, två proppade plåtar, fick slängas. Marcus tyckte senare att de smakade bra, men jag kan bara inte ge bort godsaker jag själv inte tycker håller måttet. Så istället för en lugn fredagseftermiddag då jag jobbade undan så mycket som möjligt, vart det smärre popcornkaos och grejer överallt och allt annat än en harmoniskt godsaksproducent. Mitt i allt upptäckte jag att jag missat att förnya mitt domännamn till bloggen, och fick betala en saftig summa för att återaktivera skiten och åberopa adminhjälp från Marcus innan jag själv gick upp i frustrations-atomer.

_DSC0069-1.jpg

Det ordnade sig till slut, och nu har jag som sagt 27 påsar goda popcorn som står och väntar på försegling. Resten ska jag hinna med och göra under dagen, plus alla de där strutarna då. Jag kunde ha gjort dem igår kväll, men jag har liksom lovat mig själv att se till att åtminstone fredagskvällarna är “lediga”. För återhämtningens skull. Så då satt jag faktiskt och spelade, läste och åt - popcorn… otroligt nog.

P1010600-1.jpg

Det får bli en helkväll ikväll istället då jag fixar klart allt, märker upp, packar ner i större påsar och fixar etiketter. Det blir ett break idag med för en sista julfika med tjejerna, och imorgon får vi eventuellt mer fikabesök som jag gärna skulle vilja fixa en kladdkaka inför - men får se om tid och energi finns. Sen blir förhoppningsvis nästa vecka betydligt lugnare, sista veckan innan välbehövlig ledighet och lugn. Och jag ska nog inte äta en endaste julgodis då när det väl gäller. För jösses vad med socker jag har omgivit mig med de här månaderna. Jag tittade på allt jag förberett med gottepåsarna och ba “det här är fan BARA socker”. Nåja, hoppas folk gillar det då.

Nu ska vi käka frukost, gå med vovvarna, och sen blir det djupdyk i strutmakeri. Ha en go lördag!