Choklad, choklad, lite mer choklad, och livet i punktform

Det är mycket nu - och då har jag inte ens bakat särskilt mycket de här dagarna. Utan mest jobbat på mitt “riktiga” jobb, fixat administrativa saker, fortsatt min jakt på vegansk choklad, kommit hem sent, och varit så trött, så trött.

Det händer saker i rask takt med företaget nu och jag känner själv att jag måste sätta mig ner och strukturera upp vad som faktiskt händer, så det får komma i ett eget inlägg. Men här är iallafall lite notiser om vad som skett i livet sen sist:

P1060883-1.jpg

I lördags åkte jag och Marcus upp till Stockholm för att gå på Bak & Chokladmässa - det är ju värsta brittsommar nu, så dagen var varm och ljus och full av färger.

P1060885-1.jpg

Min förhoppning var att sondera terrängen lite, få inspiration och kanske kunna prata med en och annan företagare inom choklad-och-konfektyrbranschen. Som jag misstänkte var mässan mest till för chokladätare och konsumenter, inte så värst mycket för företagare - men jag fick iallafall fatt i en av dem som jag spanat in sen tidigare, nämligen OmNomNom som har vegansk choklad i sitt sortiment. Jag tog en chansning och ställde massa frågor om varifrån de får sin choklad, hur marknaden ser ut för veganska godsaker, folks fördomar etc - och fick jättebra input och info!

P1060886-1.jpg

Sen gick vi mest runt och tittade på alla fantastiska skapelser.

P1060887-1.jpg

Mycket fint och gott fanns det, men jag köpte inte en endaste liten pralin, tro det eller ej - men det känns som jag lever och andas choklad just nu så blir liksom mätt inombords.

P1060888-1.jpg
P1060889-1.jpg
P1060894-1.jpg

Köpte en fin chokladform iallafall som jag ska inviga i helgen, och sen tog vi svängen om Sollentuna för och hälsa på Sara och hennes familj. Och tänk - jag tog inte en endaste bild där! Enda jag har är på alla träd och löv som kameran redan består av till 95%. Jag skyller på att det var alldeles för gott sällskap och gott snack för att bry sig om att sticka fram kameran mitt i allt. Nu är vi uppdaterade om varandras liv och leverne för ett litet tag framöver.

P1060895-1.jpg
P1060899-1.jpg

När vi sen drog hemåt igen tog vi svängen förbi Marcus barndomsstad Vagnhärad och stannade för middag. Åt en krämig carbonara och lyssnade på Marcus små anekdoter och nostalgiska tankar.

P1060901-1.jpg

På söndagen sen fick jag besök av kusin Ida som var nere och förärade Motala med ett besök - inte heller där har jag en endaste bild, jag har varit särdeles dålig på att dokumentera annat än natur de senaste veckorna. Jag tror det förmodligen beror på att det inte finns energi till det just nu, och att mitt sug efter bilddokumentation mattas av för att kompensera. Förutom när jag befinner mig på platser där jag får energi och lugn, som skogen.

Annars då:

  • Vi är med ved! Haha alla gånger som jag svor och slet med att lasta in vd i pannrummet som tonåring, det var liksom the arbetssyssla som alltid fanns till hands i min familj och när jag flyttade till eget tyckte jag det var underbart och slippa ha den där veden hängandes över en som en tyst förebråelse att man inte drog sitt strå (vedpinne?) till stacken. Och nu står jag här, femton år senare, och har en egen hög på tomten som vi måste lasta in under presenningen ikväll.

  • Några tjejkvällar har avlöst varann, inte heller där har jag bilddokumentation men jag har en extra rynka på magen som bevis på allt gött vi moffat i oss - nu senast ost, kex och vin, och jag åt så mycket ost att jag blev superdäst och trött och säkert verkade rejält onykter när det i själva verket var matkoma deluxe.

  • Jag var på HLR-kurs hela dagen igår, och är nu uppdaterad och redo för eventuella hjärtstopp och dylikt runtomkring mig. Det var väldigt intressant, lite smått magstarkt med snack om avslitna lemmar och förblödningar innan man ens hunnit dricka upp sitt klockan-nio-morgonkaffe bara. Jag lärde mig att testdockornas ansikten ursprungligen är avgjutningar av en fransk, drunknad kvinna som såg “så fridfull och leende” ut i döden att man beslöt sig för att gjuta av hennes ansikte och använda som prototyp. Tur att #GDPR inte var aktivt på den tiden.

  • Årsdagen av #meetoo igår - herregud vart tar tiden vägen? Vill faktiskt säga att jag blivit bättre på att säga ifrån och ifrågasätta sen dess -tror det har en del med åldern och göra med. Jag orkar liksom inte bry mig om nån fattar agg mot mig för att jag kommer med mothugg. Man märker rätt snabbt om det är ett hopplöst fall och dött lopp att försöka argumentera med någon som bara vill tjafsa för tjafsandets skull. Däremot har jag emellanåt fått ta paus från och läsa kommentarsfält eller de inlägg som samlingsbloggar skriver om klimatet på sociala medier, mot framförallt kvinnor. #tapparhoppetommänsklighetenemellanåt

Nu ska jag ta en kaffe till och leta veganskt strössel. Ha en bra onsdag peeps.

Att tvivla på sig själv

Hej hej bloggen - det har ekat lite tyst här nu, inte ens ett fredagsinlägg. Men har helt enkelt varit för slut för att orka med att blogga också. Jag har satt hela det här företagandet i rullning nu och har fullt sjå med att försöka hinna ikapp och planera både administrativa grejer, testbak och att ta pauser för återhämtning där emellan.

P1060730-1.jpg

I söndags hade jag en riktigt dålig bakdag - jag var för tidsoptimistisk och kom igång alldeles för sent, och trots att jag hade planerat att göra två saker - så svävade jag iväg och experimenterade och gjorde typ tre andra grejer med. Glömde socker i brownies. Brände kolakakor. Saknade ingredienser och substituerade hej vilt. Vilket inte riktigt funkade alla gånger.

P1060766-1.jpg

Jag var så less, besviken och arg på mig själv, och arg över att jag överhuvudtaget kan tro att det här ska gå vägen. Att JAG ska kunna baka på beställning liksom. Vilket skämt!

Men så försökte jag bryta det tankesättet genom att avsluta baket och göra annat. Idun vägrade lämna mig i soffan när det var dags för promenad, så tänkte att vi läser lite bok och myser.

Så visar det sig att boken jag läser just nu (Morgon i Jenin) blir otroligt brutal och supersorglig, vilket gjorde min redan prominenta deppighet ÄNNU värre fast på ett annat sätt. Det var bara att slå på kranen på full styrka och gråta ut eländet, helt enkelt.

P1060784-1.jpg

Idag känns det lite bättre, fast ändock har jag lite ont i magen och tvivlet gnager i vrårna. Jag jobbar hemma idag, så ska försöka mig på att baka till en eftermiddagsfika och hoppas att det går bättre, så jag återfår lite tro på mig själv. Jag VET ju att jag kan baka, jag VET att jag kan göra fina grejer och att det är gott - annars har jag mött en imponerande samling lögnare genom åren. Men jag antar att det är en helt annat femma i sinnet när man ska tillverka saker för den stora massan - inte bara familj, vänner och kollegor. De gillar mina grejer, men kommer det räcka?

Jag har hela tiden intalat mig att jag alltid kommer ångra mig om jag inte försökte, att det inte går vägen innebär inte ett misslyckande utan en lärdom och erfarenhet. Men det är banne mig inte lätt och se så pass nyktert på saken när det känns som att man går med sitt eget hjärta i handen och erbjuder folk att göra som de vill med.

P1060768-1.jpg
P1060783-1.jpg

Men ja, utöver känslomässig meltdown och allmänt katastroftänk, så har vi haft en av de vackraste hösthelger jag sett på länge. Så otroligt fint överallt nu, och speciellt i den värmande solen som tittade fram i söndags på vår Ombergspromenad. Nu är det sista andetaget av färgprakt och skönhet innan det över en natt smäller till och blir grått och kalt - ungefär så känns det. Njut så länge det varar!

P1060814-1.jpg

I fredags var jag och hämtade hem mina 30 kilo choklad med, som jag ska omvandla till praliner och tryfflar of all sorts.

P1060777-1.jpg

Men just nu väntar jobb och kaffe, håll tummarna för att det går bättre och baka idag så kommer det nog lite mer glädjefyllda blogginlägg framöver. Hoppas ni har det bra peeps!

Kellys vikt i choklad och vuxeninköp

Tja tja bloggen! Här är fredagsinlägget igen, all is well in the world.

Jag har precis köpt 30 kilo choklad, Marcus har gett mig en till bänkugn i tidig årspresent, och kvällen ska dedikeras till att baka brownies - och käka pizza såklart.

Jag har fortfarande kvar administrativt skit som inte blev av förra helgen att göra denna helg. Så fick jag precis hem kakaosmörspulver som jag ska testa att temperera med, och under veckan gjorde jag IKEA osäkert kvällstid när jag inhandlade källsorteringsgrejer till bakstugan. Jag ska mäta hur stora mina grejer blir och vilken typ av emballage som ska inhandlas som funkar till allt utan att det ruinerar mig.

Behöver jag säga att jag typ lever och andas bakning just nu?

P1060534-1.jpg

Imorgon kväll tar jag iallafall en paus från allt detta och sveper in med min käresta till Linköping igen och käkar romantiska tapas = båda beställer in dubbla portioner vitlökspotatisgratäng och äter alldeles för mycket för att orka tindra med ögonen över desserten men det är sååååå goooooott!

P1060535-1.jpg
P1060536-1.jpg

Annars har det varit en väldigt lugn och händelselös vecka faktiskt. Jag och Marcus har scoreat vuxenpoäng genom att lägga våra slantar på tjocka presenningar, ved och multipack spolarvätska.

P1060537-1.jpg

Mitt enda sociala har varit ett besök hos Malin där jag åt svingod köttfärssås, köpte pärlplattor, lyssnade på imponerande väderspänningar och fick bannor för att jag drog efter andan för högt när det spelades Super Mario (men han hoppade ju FÖR SENT stup i kvarten!).

P1060538-1.jpg
P1060553-1.jpg

Nu har jag några ärendeköer att kolla igenon, en bak-podcast att lyssna på, kaffe att brygga och en godispåse att tjuvstarta med för att lindra värken i magen efter alldeles för mycket bönpasta och ketchup. Balance, u know.

Trevlig fredag på er peeps!