St Canice´s Cathedral

Klockan är 04.50, jag är sååå sugen på att snart sluta jobba, dra förbi Bauhaus på vägen hem och botanisera bland trädgårdsgrejer på lönedagen, och sen åka hem och njuta av några dagars ledighet. Jag läser bok, kollar Project Runway, letar rustik trädgårdsinredning på Pinterest och uppdaterar ärendesystem, allt samtidigt bara för att jag är så rastlös, haha!

Så, här kommer ett snabbt blogginlägg inkastat mellan allt också.

_DSC0021-2-1.jpg

Kilkenny var ju som sagt vårt första stopp under touren, och efter en rundtur med guiden som berättade om häxjakter och annat skoj så var det fri lek. Vår första närmare titt med den lilla staden var St Canice´s katedralen.

_DSC0022-2-1.jpg
_DSC0023-2-1.jpg

De här urgamla gravstenarna med sin patina alltså… jag har så många bilder av dem, en av dem kommer åka upp som förstoring någon gång framöver. De här keltiska korsen representerar så mycket vackert för mig.

_DSC0024-2-1.jpg
_DSC0026-2-1.jpg

Jag har alltid tyckt mycket om att befinna mig i kyrkor. Det är något med tystnaden, doften av stearinljus och kall sten, stämningen. Jag är ju inte på något sätt religiös, men jag kan ändå uppskatta den intimiteten och sinnesfriden som liksom lägger sig över en.

_DSC0035-2-1.jpg

Det fanns så otroligt fina detaljer. De här bänkarna med snidade träskulpturer…

_DSC0033-2-1.jpg

… de helt galet stora och vackra målade fönstren…

_DSC0036-2-1.jpg

…fler sturska, bevingade kreatur…

_DSC0025-2-1.jpg

…och mer målade fönster, jag gillar speciellt duvorna.

_DSC0039-2-1.jpg

Till och med golvet var ett konstverk i sig.

_DSC0042-2-1.jpg

Sämre begravningsplats kan man ha. Richard Butler hette den här herren.

_DSC0044-2-1.jpg

Vi kom ut lite mer andligt mättade, till skinande sol men halv storm.

_DSC0046-2-1.jpg

Och drog vidare för att se vad mer Kilkenny hade att bjuda på. Mer häxor och friterad ost, visade det sig, på en och samma plats dessutom. Stay tuned.

Lite ledighet och Kilkenny

God morgon världen! Idag blev det rekordsent uppvak för min del, jag som hade planerat att ägna mina två lediga dagar nu åt att röja runt som satan och beta av min to-do-list. Men, om kroppen vill sova, så får den göra det. Det andra hinns med också.

Jag har tagit en del extrajobb framöver eftersom det kom en hel del tillgängliga nattpass, och det är en riktigt bra extraslant. Vill ju göra så mycket med huset och behöver all cash vi kan få, och jobba de här lugna nätterna är guld. Det är slitigt efter flera dagar i rad, och ja det försvinner en hel dag efteråt då jag måste sova ut och återhämta mig. Men trivs mycket bättre med den här jobbsituationen, det är minimalt med stress och jag får mycket mer gjort när jag är ledig eftersom jag inte är förlamad av känslan att “imorgon eller övermorgon startar allt om igen så jag måstemåstemåste hinna med allt NU!”

Idag ska jag försöka hinna göra klart odlingsbädden här ute, och kaaaaaanske kan jag då åka iväg imorgon och bränna presentkortet på Blomsterglädje som jag fick i present, woho! Sen måste bakstugan städas, jag ska fnula på en Mors Dag-grej, röja upp i kök och vardagsrum efter att jag vänt upp och ner på det när jag packade mina små REKO-beställningar (som var guld värt btw, hade två som köpte denna gång men var himla kul och faktiskt träffa kunder, och framförallt prata med de andra REKO-sarna och få bra tips och info).

_DSC0007-2-1.jpg

Jag har ju även massor fina Dublinbilder och visa, så de får ackompanjera det här inlägget - jag har inte så mycket bilder från fredagen eftersom vi hade fullt sjå med och landa, göra oss hemmastadda på hotellet och sen ge oss ut och käka. Jag ville bara se mig omkring, och njuta av att vara tillbaka i min fina “andra hemstad”.

_DSC0014-2-1.jpg

Men på lördagen gick vi ju upp rejält tidigt för och åka på en heldagsutflykt, som började med Kilkenny. Så alla bilderna är därifrån.

_DSC0008-2-1.jpg
_DSC0009-2-1.jpg
_DSC0013-2-1.jpg
_DSC0010-2-1.jpg

Killkenny är en riktig kultur-och-hantverksstad, underbart medeltida och full av vackra byggnader, pampiga kyrkor och såklart ett slott.

_DSC0012-2-1.jpg

Svala stenväggar beströdda med blommor och murgröna, och öltunnor vilandes längs gatan. Som jag har saknat den synen <3

_DSC0017-2-1.jpg
_DSC0019-2-1.jpg
_DSC0015-2-1.jpg

Käkade god friterad ost här, botaniserade i hantverksbutiken och beundrade glasmålningar i kyrkan, men det får komma i nästa inlägg. Nu kallar vovvarna på promenad här. Ha en fortsatt fin torsdag!

33 bast idag!

Efter ännu en otroligt intensiv vecka, var det underbart skönt att komma hem till vårt lilla hus i tisdags kväll. Våren har fullkomligen exploderat här under tiden vi varit borta, det är så lummigt och grönt överallt. Och hela natten nu har det regnat, och ska fortsätta göra så i ett par dagar - underbart! Efter förra sommaren har jag ett helt annat perspektiv på regn och blir glad för alla skurar som kommer. Jag ska åka och köpa vattentunnor och dunkar i helgen och samla så mycket jag kan.

Idag fyller jag 33 år, och ska spendera den hemma här, i lugnet och stillheten. Plantera om alla mina tomatplantor som dragit iväg, mäta upp hur mycket virke som behövs till min upphöjda rabatt, mylla ner gödsel i pallkragarna. Bara skrota runt och göra det jag mår bra av. Inte baka något utan faktiskt äta köpt tårta. Och bara njuta.

Och sen redigera alla bilder från Irland då såklart.

_DSC0018-1.jpg
_DSC0121-1.jpg
_DSC0142-1.jpg
_DSC0021-1.jpg
_DSC0145-1.jpg
_DSC0278-1.jpg
_DSC0215-1.jpg

Men tills dess tackar jag i förväg för alla fina grattisar, och önskar er en lika fin dag!